The Bössels

The Bössels Toen gitarist/zanger Rick Manuel in het voorjaar 2016 gebeld werd of hij wilde komen spelen op Mañana Mañana was zijn eerste reactie: “ik heb helemaal geen band”. Het antwoord was heel simpel: “dan richt d’r moar één op”. En daar sta je dan, als Rick Manuel Trio in de programmering van Mañana Mañana … zonder band.

Na wat heen en weer bellen waren er al snel een drummer (Tonnie Elferink, ook uit Diepenheim) en bassist (Bert ‘Qbus’ van Dijk, Vorden) gevonden en kon er geoefend worden. Wel werd er kort voor het optreden een mooiere naam bedacht: the Bössels. Er kwam een mogelijkheid om de week ervoor nog even twee keer op Oerol te spelen, een mooie try out voor Mañana Mañana. Na het optreden namen ze afscheid, maar wel met de afspraak om ooit nog een keer samen te spelen.

In het najaar werd de draad weer opgepakt, maar wel aangevuld met een extra gitarist (Rob Wielens, Haaksbergen). De muziekstijl is het beste te omschrijven als Southern Bluesrock, met nummers van o.a. the Allman Brothers, Rory Gallaghar en Lynyrd Skynyrd, lekker stevig met flitsende gitaarsolo’s.

De meeste bandleden zijn geen onbekenden op de Bluesnight in Westendorp, gitarist/zanger Rick en bassist Qbus speelden er met de Chess Blues Band al op de allereerste editie, een paar jaar later speelde gitarist Rob er met Jennbblues (op de avond dat Ten Years After er ook speelde).

Rick Manuel – gitaar/zang 
Rob Wielens – gitaar 
Bert ‘Qbus’ van Dijk – basgitaar/zang 
Tonnie Elferink – drums/zang