Dudley Taft

NEW ALBUM ‘SIMPLE LIFE’ SEPTEMBER 6 2019

De stamboom van Dudley Taft bevat namen van Amerikaanse senatoren, gouverneurs, zelfs een Amerikaanse president. Dat Taft Jr. koos voor een heel ander beroep pleit voor de gitarist.
In plaats van voor een politieke carrière te gaan, richt Dudley zijn eerste band samen met gitaarwant Trey Anastasio (Phish, The Dead) terwijl hij nog op de middelbare school zat..
Vanuit Washington DC verhuist hij naar Seattle, waar hij onvermijdelijk wordt geïnspireerd door grunge. Taft haalt het tot de Amerikaanse hitlijsten als gitarist in Sweet Water en Second Coming, en toerde met bands als Alice in Chains, Monster Magnet, Lenny Kravitz en andere grootheden.

Sinds een aantal jaren heeft Taft zich helemaal gericht op Bluesrock. Inspiratie vond hij met dank aan T-Bone Walker, Albert en Freddie King, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan en de King of the Surf Gitaar, Dick Dale. En natuurlijk was daar in Seattle Guitar God Jimi Hendrix. Dit alles heeft zijn sporen nagelaten in Dudley’s muziek.
De 53-jarige gitarist en vocalist heeft zijn eigen, individuele stijl ontwikkeld uit deze melange van verschillende invloeden.

Kijkend naar Taft, die meer dan een gelijkenis vertoont naar een outlaw, en het horen van zijn eerste riffs, zou je een man verwachten met een rauwe, whisky doordrenkte, grauwe stem. Maar de eerste indrukken is misleidend, in feite klinkt Taft als een gevoelige en soulvolle zanger, zijn toonhoogte en kenmerkende gitaarstijl vullen elkaar perfect aan.

Zijn nieuwe album ‘Simple Life’ komt uit op 6 september!

LIVE REVIEWS | ALBUM REVIEWS | VIDEO

More info: https://www.dudleytaft.com